Meteen naar de content
Winkelwagen
HOLY SNAIL

HOLY SNAIL

‘Sky High’ super sauvignon

Tot twee maal toe kwam deze wijn als nummer één door de strenge wijnkeuring van KLM World Business Class. Maar het was de tweede keuring die pas écht de klasse van deze droge sauvignon liet zien. De in Michelin sterren grossierende top cuisiniers Thérèse en Jonnie Boer (De Librije 3 sterren en Librije’s zusje met 2 sterren) zorgden voor de culinaire omlijsting op 36.000 voet hoogte, voorin een Boeing 747. Business Class passagiers en deskundige genodigden mochten meebeslissen. Reden om u nader voor te stellen aan de wijn en de man erachter. 

Bestel hem hier...

Dat de Loire vallei DE plek is voor frisdroge sauvignon wordt wel bewezen door het succes van Sancerre en Pouilly Fumé. Maar steeds vaker duiken er wijnen op met een voorbeeldige prijs-prestatie verhouding. Recent viel die eer te beurt aan ‘The Holy Snail’ een zinderend frisse, zuivere sauvignon blanc uit de ‘Val de Loire’.

Thierry Delaunay is de zoon van Joël Delaunay die in 1965 het familiedomein overnam. Aanvankelijk werd al het geproduceerde fruit verkocht aan de lokale handel, maar in 1970 werd de beste wijn voor het eerst zelf gebotteld en op de particuliere markt verkocht. In 1980 volgden de eerste export orders. Alle wijngaarden (nu zo’n 33 hectaren) liggen 50 kilometer oostelijk van de stad Tours, in de vallei waar de Koningen in het verleden hun schitterende kastelen lieten bouwen. Domaine Joël Delaunay ligt tussen de kastelen Chenonceau en Chambord, op de linker oever van de rivier de Cher.

Wijnmaker en inmiddels 6e generatie domein eigenaar , Thierry Delaunay, studeerde oenologie aan de universiteit van Bordeaux en keerde in 1998 terug naar het familiebedrijf. In 2004 nam hij het roer over. De wijngaarden werden vanaf 2001 al duurzaam gecultiveerd en zijn sinds 2006 ook als zodanig gecertificeerd. De aangeplante rassen zijn, sauvignon blanc, chardonnay, arbois & pineau d’aunis. Voor de rode wijnen maakt men gebruik van gamay, cabernet franc en malbec, ter plaatse cot genoemd.

Biologisch

In 2010 nam Thierry een buurdomein over, ‘La Brosette’ genaamd. Het was destijds het eigendom van een Japanse wijnimportrice, maar wijn maken vanuit Tokyo bleek niet haalbaar. Thierry nam het 3 hectaren tellende domein over, hier wordt 100% biologisch (gecertificeerd) gewerkt.

In totaal produceert Domaine Joel Delaunay zo’ n 150.000 flessen. Minstens even belangrijk zijn de circa 350.000 flessen die hij maakt van aangekocht fruit. Dit wordt geleverd via belendende percelen wijngaard die niet van hem zijn. In direct overleg met de eigenaren van deze wijngaarden wordt de werkwijze van Thierry doorgevoerd. Dit leidt tot extreem hoge kwaliteit wijnen waarvan The Holy Snail het vlaggenschip is.

Terug naar blog

Reactie plaatsen